
Asla Çatlayıp Patlamayan Tam Tarif İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardak ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı su
- 2 kaşık salça
- 1’er tatlı kaşığı tuz karabiber kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 bardak un
- 400 gram kıyma
- 1 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- 1’er çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Asla Çatlayıp Patlamayan Tam Tarif İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir kabımızın içerisine bulgur, irmik ve üzerine suyu ekleyip, ağzını kapatıyoruz, şişmesi için bekliyoruz.
- Bu sırada iç harcımız için; bir tencereye kıymayı ekliyoruz. Kıyma suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ekliyoruz.
- Tereyağı eriyene kadar kavuruyoruz. Sonra baharatları ekliyoruz. Altını kapatmaya yakın cevizleri ekliyoruz. Çok az daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Maydanozu ekleyip son kez karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Şişen hamurumuzun içerisine salçasını, baharatları, unu ve yumurtayı ekleyip yoğuruyoruz.
- En az yarım saat kadar yoğurmamız gerekiyor. Yapışmaya başladıkça elimizi suyla ıslatabiliriz.
- Elimize yumurta büyüklüğünde bir parça alıyoruz. Elimizi ıslatarak parçanın içini parmağımız yardımıyla içini oyuyoruz. İçine harç bir tatlı kaşığı harç koymamız yeterli aksi halde fazla şişeceği için çatlar.
- Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi tüm hamura uyguluyoruz.
- Kızgın yağda tek tek kızartıyoruz. Limon ve maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????