Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşk-ı Memnu burada

Aşk-ı Memnu burada
0
53

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Aşkı Memnu burada aşkı memnu kitabını oku aşkı memnu oku romanının basıldığı yer ve tarih kitabı aşk ı kitabı 1549309185 1549309185 askimemnuburada5c58950ad1df2askimemnuburada5c58950ad1df2 http:img2blogcucomimagesankankaramahpusueser0334 Halid Ziya Uşaklıgil'in başlangıçta 1898'de Serveti Fünûn'da yayımlanan 1900'de ise kitap olarak basılan realistnaturalist romanı Aşkı Memnu bugünlerde oldukça popüler Aşkı Memnu, orijinal kitap formatını aşıp tiyatro eseri, sinema dizisi derken opera olarak da karşımızda Açık Konuşmak Gerekirse, Aşkı Memnu'ya epeyce önyargılı olarak gitmiştim Çünkü, Türkçe olarak opera yazmanın dilin yapısı gereği oldukça zorlama olduğunu düşünüyorum Başarılı bir opera yoktu karşımda belki, fakat beklediğimden de iyiydi Başta, Ankara'da daha önce gittiğim operalardaki gibi süsleme ve kostüm çok zayıftı Niye operayı sadece müzikal bir eser olarak yorumluyorlar bilemiyorum En muhtemel yanıt parasızlık olacak sanırım Lakin gerçi kısıtlı bütçeler aşağı dahi daha hoş dekorlar ve kostümler hazırlanabileceğine inanıyorum Opera, sonuçta müzikal yanı çok zinde olması gereken bir sanat dalı; lakin teatral özellikler de kendimce kuvvetli olmalı Nihayetinde opera müziğin, dansın ve tiyatronun birlekteliğinden doğan bir alımlılık Semantik açıdan eseri çok pozitif eleştiremiyorum yalnızca bir defa dinleyen biri olarak Lakin fonetik ve sentaks açısından libretto bence yetersizdi Müzik ve libretto uyumu da tekrar keyif vermekten uzaktı Yarı libretto ve müzik bir tamlık yaratma kaygısı olmaksızın üst üste atılmış gibiydi Oysa, ikinci perdenin başlarında Beşir karakterinin seslendirdiği Elveda Aryası'nı bu yorumun dışında tutuyorum Bu aryada müzik ve libretto fiilen de insanı etkileyen bir armoni içerisinde Operanın genelinde bu düzen başat olabilseymiş fazla güzel bir eser çıkabilirmiş ortaya Güya azıcık aceleye getirilmiş her şey  

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt