Diş çürümesi, kolay şekerlerle beslenen bakterilerin dişin mine tabakasını zedelemesiyle oluşur Şeker tükettiğinizde bir bakterinin bunu aside dönüştürerek dişlere zarar vermeye başlar Ağız içerisinde öbür çoğu bakteri bulunur Bazı bakteriler diş sağlığı açısından avantaj gösterirken, bazı bakteriler aksine zarar verir Ağız içerisindeki zararlı bakteriler şeker ile beslenmekte ve asit üreterek olumsuz etkiye neden olur Üretilen asit, diş minelerinin en üstteki kısmında dişin korunmasını ve beyaz görünmesini karşılayan yapıyı değil eder Demineralizasyon adı bahşedilen bu şart sonucunda dişler korumasız kalır ve çürümeye başlar Asit saldırılarından korunmak için üretilen asit, fazla şeker üretimi karşı yetkisiz kaldığı takdirde çürümenin önüne geçilemez Ne değin çok ve sık şekilde şeker tüketilirse, o derece süratli şekilde diş yapısı değişikliğe maruz kalır Diş minesi, şeker ve yapış yapış gıdalar aleyhinde bir yerden daha sonra dayanıklılık gösteremez img alt Aşırı şeker tüketiminin dişlere etksiisrc http:bilgilihocamcominternaldatasasirisekertuketiminindislereetkisi5c2d8d2f87653 h4Fazla şeker tüketince ne olur h4 Fazla şeker tüketiminin önüne geçilmediği takdirde, diş açısından telafisi epeyce zor sonuçlar meydana gelebilir Bu çürükler çare edilmediği sürece, diş yapısının daha derinine iner Bunun sonucunda da dişlerde ağrılar, çiğneme esnasında acı hissi, bambaşka sıcaklıklardaki içeceklere karşısında hassasiyet durumu görülebilir ve engellenmeyen çürükler sebebiyle diş kayıpları ortaya çıkabilir Diş çürümesi özellikle gece sürecinde fazla pozitif diş ağrısına neden olur Çürüyen kısımlarda sızlama ve acı duygusal meydana kazanç Keza fazla şeker tüketimi, zararlı bakterilerin etkilenmesi sonucunda ağız kısmının pH değerini de düşürür pH değerinin düşüp asit değerinin artması, diş ağrılarını ve diş etlerinde meydana gelen koyulukları da beraberinde getirir img alt Aşırı şeker tüketiminin dişlere etkisisrc http:bilgilihocamcominternaldatasasirisekertuketiminindislereetkisi5c2d8d3103e53 h4Hemen Şimdi sararma ve leke sürecinde müdahale manâlı h4 Diş çürümesi, şeker tüketimi ile dosdoğru görülecek netice değildir Şeker sonucunda diş minelerinin aşınması ve eskime sonucunda renk değişimleri gözlenecektir Hafif lekelenmeler engellenmediği takdirde, dişler zamanla çürür Henüz sararma ve kir sürecindeyken müdahale etmek ve çürümeyi engellemek fazla daha kolaydır Çürüme meydana geldiği süre dişler için daha kapsamlı bir müdahale gerekir Çocuklar üzerinde aşırı şeker tüketimi çürük ile birlikte farklı zararları da beraberinde getirebilir Sert şekerlerin tüketilmesi sonucu dişler zorlanabilir ve diş köklerinde ağrılar olabilir bununla birlikte dişlerin sırık kısımlarında aşınmalar görülebilir img alt Şeker tüketiminin dişlere etkisisrc http:bilgilihocamcominternaldatasasirisekertuketiminindislereetkisi5c2d8d3282bf3 h4Şeker yedikten sonrah4 Şeker tüketimi ardından dişler fırçalanmalı, diş fırçalama imkanı olmayan anlarda ağız bol su ile çalkalanmalıdır Böylelikle muhtemel zararlara aleyhinde birincil önlem alınabilir Özellikle çocuklarda şeker tüketimi denetim altına alınmalıdır Dt Yeliz Sezen özel içeriğidir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.