elektronikci
FD Üye

Aşırı Kolay Kabarık Lezzet (Yorkshire Pudding) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ (Pişirme sırasında)
- Kullanacağımız muffin kalıbının her birine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip fırında 15 dakika boyunca ısıtalım (Yağın çok fazla sıcak olması lazım)
Aşırı Kolay Kabarık Lezzet (Yorkshire Pudding) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ekleyip tekrar çırpalım. Un ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana dek karıştıralım.
- Hazırladığımız yorkshire pudding hamurunu sürahi benzeri bir kase içinde yaparsak kalıplara dökmek hem hızlı olur hem de çok daha kolay.
- Fırını 180 derecede ısıtalım.
- Tepsiyi dikkatlice fırından çıkarın, ardından kalıpların yarısından biraz fazla olacak şekilde hazırladığımız karışımı eşit olarak paylaştıralım. Bu işlemi çok hızlı, yağı soğutmadan yapmak önemli.
- Tepsiyi fırında yorkshire puddingler kocaman kabarıp, altın rengi olana kadar pişirelim.
Aşırı Kolay Kabarık Lezzet (Yorkshire Pudding) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı