Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşir (Antakya Yemeği)

Aşir (Antakya Yemeği)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Aşir (Antakya Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*200 gr parça et (dana ya da kuzu olabilir)
*1 adet orta boy soğan
*1 çorba kaşığı biber salçası
*Kimyon
*Tereyağı
*Ceviz

Aşir (Antakya Yemeği) Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayımızı bir gece önceden ıslatıyoruz
Ertesi sabah buğday iri doğranmış parca et ve dörde böldüğümüz soğanı düdüklü tencereye alıyoruz Üzerini kapatacak kadar su ekleyip, kapağı açık bir şekilde kaynatıyoruz Kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alıp kapağını kapatıyoruz Düdüklü tencere ötmeye başlayınca saatinize bakıp 15 dk Daha pişirin Tencereyi soğutup güvenli bir şekilde açın Etler tel tel ayrılabiliyor ve buğdaylar iyice şişmişse pişmiş demektir ( Eğer pişmemiş gibi duruyorsa tencereyi tekrar kapatıp pişirmeye devam edebilirsiniz)
İçerisine haşlanmış nohut, 100 gr kadar tereyağı, tuz, ve biber salçasını ekleyip tahta bir kaşık yardımı ile biber iyice karışıp, tüm malzeme turuncu bir püre olana kadar karıştırıyoruz (Bu işlem içim eşinizden yardım alabilirsiniz)
Servis tabağına alıp, üzerine kimyon, dövülmüş ceviz ve kızgın tereyağı döküp servis yapınız
Afiyet olsun
 
858,506Konular
982,845Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt