iltasyazilim
FD Üye
Aşçı Hakkında Bilgi
Aşçı İle ilgili Bilgiler
Aşçı: Jurnal olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, muhakkak bir plan içinde data ve becerisini kullanarak, temizleme kurallarına uygun şekilde servise hazırlanmış hale getiren kişidir
Aşçını Görevleri;
* Yemeklerin hazırlanışı esnasında zorunlu malzemenin cilalı ve taze olup olmadığını teftiş eder,
* Yapılacak yemek için zorunlu malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına betimleme eder,
* Malzemeyi tarife uygun bir şekilde tencereye ya da karavanaya koyar,
* Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb) pişirmek üzere havagazı fırınına veya elektrikli ocağa yerleştirir,
* Yemek Yemek pişince hava frikoya bırakır, bekletir, (sıcak servis yapılması gereken yemekleri sıcak sulu kazana koyar)
* Mutfaktaki alakart listesinde olan yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler,
* Gerektiğinde şahsen yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar,
* Mutfağın, kullanılan vasıta ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar ya da yaptırır
özel baskı *
Aşçı İle ilgili Bilgiler
Aşçı: Jurnal olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, muhakkak bir plan içinde data ve becerisini kullanarak, temizleme kurallarına uygun şekilde servise hazırlanmış hale getiren kişidir
Aşçını Görevleri;
* Yemeklerin hazırlanışı esnasında zorunlu malzemenin cilalı ve taze olup olmadığını teftiş eder,
* Yapılacak yemek için zorunlu malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına betimleme eder,
* Malzemeyi tarife uygun bir şekilde tencereye ya da karavanaya koyar,
* Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb) pişirmek üzere havagazı fırınına veya elektrikli ocağa yerleştirir,
* Yemek Yemek pişince hava frikoya bırakır, bekletir, (sıcak servis yapılması gereken yemekleri sıcak sulu kazana koyar)
* Mutfaktaki alakart listesinde olan yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler,
* Gerektiğinde şahsen yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar,
* Mutfağın, kullanılan vasıta ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar ya da yaptırır
özel baskı *