iltasyazilim
FD Üye
Aşama Aşama Baklava Yufkasında Kadayıf Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*Aşama aşama Baklava yufkasında kadayıf sarması
*1 paket baklavalık yufka
*Yarım kilo yaş kadayıf
*2 paket margarin
*Yarım kilo ceviz
Şerbeti için
*7 bardak su
*6 bardak şeker
*Yarım limon
Aşama Aşama Baklava Yufkasında Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Önce kadayıfları ince ince doğrayalım ,daha sonrada bir kaba alıp üzerini nemli bir bezle örtelim ki kurumasın Daha sonra üç tane baklavalık yufkayı üst üste koyup resimde görüldüğü şekilde yufkanın her yerine kadayıfları serpiştirelim (diğer yufkaları nemli bir bezle üzeri örtülü bekletin ki kuruyup, kırılmasınlar) sonrada aynı işlemi cevizle yapalım tekrar üzerine belli aralıklarla kaşık kaşık margarini de döküp sonrada saralım ve yine resimde görüldüğü gibi kesip tepsimize dizelim bu işlem bitincede üzerine kalan margarini fırça yardımıyla sürüp nar gibi oluncaya kadar pişirelim
Şerbeti içinde Şekeri ve suyu tenceremize alıp kaynatalım köpürmeye başlayınca limonunu sıkıp beş dakika daha kaynatıp altını kapatalım şerbetimiz bi tık normal baklava şerbetinden daha cıvık olacak çok koyu olursa güzel çekmiyor çünkü (sıcaklık ayarı da ne çok sıcak nede soğuk olsun ılıktan bi tık sıcak olsun diyeyim ben sizlere eğer çıtır çıtır seviyorsanız ılık dökün şerbetini )
*Aşama aşama Baklava yufkasında kadayıf sarması
*1 paket baklavalık yufka
*Yarım kilo yaş kadayıf
*2 paket margarin
*Yarım kilo ceviz
Şerbeti için
*7 bardak su
*6 bardak şeker
*Yarım limon
Aşama Aşama Baklava Yufkasında Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Önce kadayıfları ince ince doğrayalım ,daha sonrada bir kaba alıp üzerini nemli bir bezle örtelim ki kurumasın Daha sonra üç tane baklavalık yufkayı üst üste koyup resimde görüldüğü şekilde yufkanın her yerine kadayıfları serpiştirelim (diğer yufkaları nemli bir bezle üzeri örtülü bekletin ki kuruyup, kırılmasınlar) sonrada aynı işlemi cevizle yapalım tekrar üzerine belli aralıklarla kaşık kaşık margarini de döküp sonrada saralım ve yine resimde görüldüğü gibi kesip tepsimize dizelim bu işlem bitincede üzerine kalan margarini fırça yardımıyla sürüp nar gibi oluncaya kadar pişirelim
Şerbeti içinde Şekeri ve suyu tenceremize alıp kaynatalım köpürmeye başlayınca limonunu sıkıp beş dakika daha kaynatıp altını kapatalım şerbetimiz bi tık normal baklava şerbetinden daha cıvık olacak çok koyu olursa güzel çekmiyor çünkü (sıcaklık ayarı da ne çok sıcak nede soğuk olsun ılıktan bi tık sıcak olsun diyeyim ben sizlere eğer çıtır çıtır seviyorsanız ılık dökün şerbetini )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.