Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Özgür Enginyurt, havaların ısınmasıyla dünyada koronavirüsün büsbütün yok olacağını belirterek, “Benim beklentim, mayıs ayında; inşallah ‘Pandemi bitti’ deriz” dedi.
ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Özgür Enginyurt, koronavirüs salgınında Omicron varyantı ile ilgili konuştu.
Enginyurt, “Ordu’da, Türkiye’de ve tüm dünyada olay sayıları düşmekte, bununla birlikte vefat oranları azalmaktadır. Bu iki gelişmeye bağlı olarak artık aşının aktifliği kanıtlanmıştır. Yani hadise sayılarındaki düşüş aşılara bağlıdır.
Bunun yanı sıra son varyant olan Omicron varyantı etkisiz bir varyanttır. Bizler virüslerde bunu bekliyorduk. Bundan sonraki varyantta koronavirüs büsbütün yok olacaktır. Ortaya olumlu etkenler de girecek. Havaların ısınmasıyla birlikte hadise sayıları çok daha düşecek. Vatandaşlarımızın bundan sonrası için yapması gereken yalnızca toplu ortamlarda maske takmalarıdır. Bunun dışında da hatırlatma dozu aşılarını kesinlikle yapmaları gerekiyor” dedi.
'Covid olacak ancak hayatımızı tehdit etmeyecek'
Havaların ısınmasıyla vaka sayılarının daha çok düşeceğini kaydeden Prof. Dr. Enginyurt, “Maske takmalarını rica ediyoruz. Pandemi bitinceye kadar hatırlatma dolarını 3 ayda bir yapmak gerekiyor.
Tüm dünyada havaların ısınmasıyla birlikte virüs büsbütün yok olacak. Benim beklentim, mayıs ayı içinde; inşallah ‘Pandemi bitti’ deriz” diye konuştu.
'Kuş gribi, domuz gribi üzere normalleşecek'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.