
Artık Herkesin Yapabileceği En Pratik Ve Lezzetli İçli Köfte Tanımım İçin Materyaller
- 1 su bardağı esmer ince bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber acılı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 300 gram yağlı dana kıyma
- 2 büyük soğan
- 3 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 rer tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, pul biber,
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Kızartmak için sıvı yağ 3 su bardağı
Artık Herkesin Yapabileceği En Pratik Ve Lezzetli İçli Köfte Tanımım Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur ve irmigi yoğurma kabına alalım üzerine sıcak su gezdirip 10 dakika bekletelim.
- Yumurta, un ve öbür materyalleri ekleyelim güzelce yoğuralım arasira çok az sıcak su ekleyerek güzelce yoğuralım.
- İçini akşamdan hazırlarsak daha güzel olur.
- Soğanı, sarımsağı incecik doğrayalım tavaya biraz kavuralım kıymayı ekleyip suyunu salıp çekince salçayı ve baharatlarını da ek edip güzelce karıştıralım en son cevizi ekleyip doldurmaya başlayalım.
- İster elle ister aparatla içini oyup dolduralım.
- Ocağa tavayı alıp yağı kızdıralım ben vok tava kullandım.
- Kızgın yağda artlı önlü çevirerek pişirelim nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Servis tabağına alıp limonla süsleyebilirsiniz.