Artık Hazır Almıyorum Konutumda Yapıyorum (Hazırlarından Daha Hoş Oluyor Simit Tarifi) İçin Gereçler
- Yarım kilo un (4 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
- 2 buçuk çay kaşığı toz maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1buçuk su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 buçuk- 2 su bardağı kavrulmuş susam
Artık Hazır Almıyorum Konutumda Yapıyorum (Hazırlarından Daha Hoş Oluyor Simit Tarifi) Yapılışı
- Öncelikle bütün gereçleri bir kaba alın un hariç. Unu azar azar ekleyin ben 4 su bardağı kullandım ancak una nazaran değişkenlik oluyor onun için yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurumuzu en az 45 dakika mayanlanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölelim.
- Daha sonra uzun şeritler yapıp iki ucunu birleştirip burgu yapalım.
- Yaptığımız simitleri daha evvel hazırladığımız pekmezli su karışımına batırıp kavrulmuş susama bulayalım ve tepsiye koyalım.
- Bütün bu süreçler bittikten sonra tepsiye yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Daha evvel 180 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim benim fırınım çabuk pişirdi bu müddet birtakım fırınlarda uzayabilir keder etmeyin tıpkı unlar nasıl değişkenlik gösteriyorsa fırınlarda öyledir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.