Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri
0
40

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
arnavut-cigeri.jpg

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 er çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biber
  • Tuz
  • 2 büyük boy patates
Kızartmak için;
  • Ayçicek yağı
Yanına garnitür olarak:
  • 1 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz (Soğanlar söğüş doğranır tuz ve sumak ile ovulur)

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ciğer zarı alınıp ,küçuk zar büyüklüğünde doğranır.
  2. Derin bir kasede bir kaç kez ılık suyla yıkanır.
  3. Daha sonra üzerine su konulup streç filme ağzı kapatılıp buzdolabına kaldırılır. (ciğerin kanını suya bırakması için)ara ara ciğerin suyu değiştirilir.
  4. Ciğer suya kan bırakmamaya başlayınca suyu süzülüp kevgire alınır.
  5. Patatesler soyulup irice küpler halinde doğranır. Başka bir tarafta un,tuz ve baharatlar harmanlanır.
  6. Diğer tarafta kızartma tenceresine sıvı yağ alınıp kızdırılır ve patatesler kızartılıp bir kenara alınır. İyice suyu süzülen ciğerler unlu karışıma bulanır.
  7. Sonra eleğe alınıp fazla unu silkelenir.
  8. Kızgın yağa atılıp hafifçe iyice kurutmadan kızartılır.
  9. Kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.
  10. Daha sonra patateslerle karıştırılır edilir. Yanına sumakla ovulmuş söğüş soğan ile servis edilir.
Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt