
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 er çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biber
- Tuz
- 2 büyük boy patates
- Ayçicek yağı
- 1 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz (Soğanlar söğüş doğranır tuz ve sumak ile ovulur)
Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ciğer zarı alınıp ,küçuk zar büyüklüğünde doğranır.
- Derin bir kasede bir kaç kez ılık suyla yıkanır.
- Daha sonra üzerine su konulup streç filme ağzı kapatılıp buzdolabına kaldırılır. (ciğerin kanını suya bırakması için)ara ara ciğerin suyu değiştirilir.
- Ciğer suya kan bırakmamaya başlayınca suyu süzülüp kevgire alınır.
- Patatesler soyulup irice küpler halinde doğranır. Başka bir tarafta un,tuz ve baharatlar harmanlanır.
- Diğer tarafta kızartma tenceresine sıvı yağ alınıp kızdırılır ve patatesler kızartılıp bir kenara alınır. İyice suyu süzülen ciğerler unlu karışıma bulanır.
- Sonra eleğe alınıp fazla unu silkelenir.
- Kızgın yağa atılıp hafifçe iyice kurutmadan kızartılır.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.
- Daha sonra patateslerle karıştırılır edilir. Yanına sumakla ovulmuş söğüş soğan ile servis edilir.