Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana ciğeri
- 4 büyük patates
- 3 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım su bardağı un
- Domates dilimleri
- Sıvı yağ
Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı
- Evvel patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.
- Küp küp çok küçük olmayacak halde kesin.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
- Kızgın yağa patatesleri atın.
- Onlar kızarırken ciğerlerin zarını soyun, ciğeri yıkamayın, yıkarsanız hamur üzere olur. Uygun sonuç elde edemezsiniz.
- Ciğerleri de çok küçük olmayacak formda kare kare kesin.
- Bir süzgeçe alıp kanını güzelce süzdürün içine bir kaç dilim elma atarsanız kanını daha güzel çeker.
- Bir kabın içinde unlayın.
- Süzgecin içine koyup fazla unlarını silkeleyin.Üzerinde çok ince bir katman un kalmalı.
- Patatesleri kızarınca havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.
- Ciğerleri kızgın yağa atın, sakin karıştırmayın tavayı hafif hareketlerle dikkatli bir halde sallayın.
- Yağın altını kuvvetli açın.
- Ciğerleri en fazla 7-8 dakika kızartın.
- Merak etmeyin ciğer çok çabuk pişer.
- Kağıt havlu serili bir tabağa ciğerleri de koyun.
- Kuru soğanları ince ince piyazlık formunda kesin, tuzla ovun.
- Maydanozları da ince ince doğrayın. Kuru soğanla karıştırın.
- Geniş bir tabağa ciğerleri, soğanları ve en ortaya da kızarmış patatesleri koyun.
- Tuzu üzerine gezdirin.
- Domates dilimleri ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
Sıcak yahut soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.