
Arnavut Ciğeri (Tavuk Ciğeri) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk ciğeri
- 4 orta boy patates
- 2 adet yemelik kuru soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Susmak
- Limon
- 2 çorba kaşığı un
Arnavut Ciğeri (Tavuk Ciğeri) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri küp küp doğrayalım.
- Tavuk ciğerlerimizi isteğe göre doğrayın ben küp küp doğradım.
- Patatesleri kızartıp alalım yağı azaltıp ciğerlerimizi tavaya alalım.
- Pişene kadar kapağı kapalı tutalım.
- Arada karıştıralım suyu çeken ciğerlerimize unu ekleyip un peşine kadar çevirelim.
- Ardından pul biberi ekleyelim karıştırıp tabağa alalım.
- Soğanları söğüş doğrayıp tuzla ovalım suyunu süzüp üzerine limon sıkıp susmak ekleyip karıştıralım artık servise hazır. Ben yanına yayla çorbası ve pilav yaptım.