Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)
0
88

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı) MALZEMESİ750 gr kuzu ciğeri 200 gr (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuzlu Pul kırmızı biber Sumak 5 adet orta zirve kuru soğan 2 demet maydanoz Kekik 1,5 su bardağı ayçiçek yağı TANIM Ciğerin ince zarını çıkartıp, kocaman küpler halinde doğrayın Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delinmiş süzgeçe koyun Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin Ciğerleri bu karışıma adamakıllı buladıktan daha sonra bir süzgeçe alın ve pozitif unu silkeleyin Fazla dargın ayçiçek yağının içine atıp, tavayı birkaç kere sallayın Ciğerlerin sulanmasını önlemek için çok kaslı ateşte 12 dakika karıştırarak pişirin Delinmiş kepçe ile bir kaba çıkarın Üzerine toz kırmızı biber, kekik ve doğranmış maydanoz serpin Çok ince piyaz biçiminde indirilmiş soğanı tuzla ovup sudan geçirin, suyunu sıkın Sumak, toz kırmızı biber, doğranmış maydanoz ile karıştırıp, ciğerin yanında servis yapın  
 

Similar threads

Her insanın damak zevki farklıdır. Birinin “Olsa da yesek” diye hayalini kurduğu yemeği bir diğeri sevmeyebilir. İşte sakatat yemekleri de onlardan biri. Her damağa hitap etmez ama seveni de çok sever. Sakatat yemekleri bahsi geçtiğinde akla ilk geliverenlerden biri de arnavut ciğeridir. Bol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 1 kg dana ciğer1 su bardağı unKızartmak için gereğince sıvı yağTuz ,kırmızı toz biber ,kimyon4 tane orta uzunluk patates2 tane kuru soğan1 tatlı kaşığı sumakBir kaç kol maydanoz ve lavaş ekmeği Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Gereçler Ciğer için; 400 gram ciğer(kuşbaşı doğranmış)1-2 su bardağı un(bulamak için)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz biber4 adet patates(küp küp doğranmış)4 su bardağı sıvı yağ Maydanozlu soğan için; 1 adet soğan(piyazlık doğranmış)1 çay kaşığı tuzYarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuzu ciğer (isteğe göre)1 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber1 çay kaşığı acı pul biber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kimyon1 su bardağı sıvı yağ (patates ciğeri kızartmak için)2 adet patates Üzerine; 1 kaşık tereyağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana ciğer1 su bardağı süt1 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz silme1 çay kaşığı ucu ile karbonatKimyonPul biber kırmızı toz biberKekikPatatesSoğanMaydanoz Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Zarı temizlenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt