
Armutlu Turta Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 3 adet armut
- 1 çay bardağı krema
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- Tarçın, ceviz, fındık( ne seviyorsanız)
Armutlu Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığına gelmiş tereyağımızın üzerine un hariç öbür materyallerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
- Büyük uzunluk yuvarlak borcam büyüklüğünde açıp tepsimizin içerisine yayıyoruz.
- Kenardan bir parmak kalınlığında taşırıyoruz. (fotoğrafta görüldüğü gibi).
- Hamurun üzerine çatalla delikler açıyoruz.
- Üzerine soyup dilimlediğimiz armutları diziyoruz.
- Sosu için krema, yumurta, şeker, limon kabuğu rendesini çırpıyoruz ve armutların üzerine döküyoruz.
- 180 derece evvelden ısıttığımız fırında altı üstü uygunca kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkıp soğuyunca üzerini istediğimiz materyal ile süsleyip servis yapabiliriz.
Armutlu Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı