iltasyazilim
FD Üye
Armutlu Kek
Malzemeler:
1 orta boy armut
150gr tereyağı, eritilmiş
3 yumurta
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
1 su bardağından 2 parmak eksik (150gr) toz şeker + üzeri için 2 yemek kaşığı
2 su bardağı (250gr) un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı (120ml) süt
Hazırlanışı:
Fırını 180C'ye ayarlayın Kek kalıbını yağlayın
Armutu soyup dilimleyin
Yumurtaları vanilya ve şeker ile çırpın Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Erimiş tereyağı ve sütü ilave edip karıştırın
Kalıbın dibine armut dilimleri dizin (Çok sıkı olmasın, aralara kekin dolmasını istiyoruz)
Kek karışımını üzerine dökün Üzerini de armut dilimleri ile süsleyin 2 yemek kaşığı şekeri üzerine serpin (bu tatlı bir kıtırlık veriyor)
Fırında bir saat veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin Fırından alınca kalıbından çıkarmadan önce birkaç dakika bekleyin
Malzemeler:
1 orta boy armut
150gr tereyağı, eritilmiş
3 yumurta
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
1 su bardağından 2 parmak eksik (150gr) toz şeker + üzeri için 2 yemek kaşığı
2 su bardağı (250gr) un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı (120ml) süt
Hazırlanışı:
Fırını 180C'ye ayarlayın Kek kalıbını yağlayın
Armutu soyup dilimleyin
Yumurtaları vanilya ve şeker ile çırpın Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Erimiş tereyağı ve sütü ilave edip karıştırın
Kalıbın dibine armut dilimleri dizin (Çok sıkı olmasın, aralara kekin dolmasını istiyoruz)
Kek karışımını üzerine dökün Üzerini de armut dilimleri ile süsleyin 2 yemek kaşığı şekeri üzerine serpin (bu tatlı bir kıtırlık veriyor)
Fırında bir saat veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin Fırından alınca kalıbından çıkarmadan önce birkaç dakika bekleyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.