teknolojiuzmani
FD Üye

Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 veya 5 adet armut
- 4 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı çikolata
Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Armutları yıkayıp soyalım dağlarını koparmadan.
- İkiye bölelim içini temizleyelim.
- Su ve şekeri derin bir tencereye alalım şeker eriyen kadar karıştıralım.
- Eriyen şekerli suya ikiye dilimlediğimiz armutlarımızı yerleştirelim ve aygaza alalım.
- Kısık ateşte armutun sertliğini göre armutlarımızı sert ise 40 dakika yumuşak ise 30 dakika pişirmemiz yeterli.
- Pişen armutlarımızı tabağa alalım ve üzerine çikolata eritip gezdirelim dolapta bekletip servis edelim.