
Armut Süslü Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Renklendirmek için besin boyası
- Armut süsü için
- 1 bardak şeker
- 1 damla mor besin boyası
Armut Süslü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın sarısını şekerle karıştırın, beyazını tuzla karıştırın. Sonrasında sarısına suyu, un, vanilya, kabartma tozunu ekleyin.
- Yumurta beyazıyla tuzu kar üzere beyaz yapana kadar karıştırın o karışımı öteki karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Alt üst ayarlı 160 derecede 25-30 dakika hazır olur.
- Krema için tüm gereçleri alın ocakta karıştırın kaynayınca altını kapatın 2 saat dolapta soğumasını bekleyin sonra kullanabilirsiniz.
- Armut süsü için 1 bardak şekere 1 damla mor besin boyası kattıktan sonra ince dilimlenmiş armutların her tarafını bandırın sonrasında 1 saat fırında alt üst ayarda 180 derecede kurutun. Bu biçimi elde edeceksiniz, istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.