Armut Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
İrmikli muhallebi için;
- 1 kilo süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 2 büyük armut
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Armut Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok kolay ve hafif bir tatlı.
- Uygun bir tencerede muhallebi gereçlerini karıştırıp pişirelim.Klasik muhallebi kıvamında oluyor.
- Sos için armutları küp küp doğrayıp öbür materyalleri ekleyip pişirelim.
- Uygun bardakları evvel muhallebi, sonra armutlu sos koyup soğumaya bırakalım. Hepsi bu afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.