
Armut Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından fazla pudra şekeri
- 20 yaprak ıspanak (Malzemelerdeki 2 adet yumurtayla birlikte ıspanağı çiğden rondoda püre haline getirilecek)
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 250 gram tereyağı veya margarin
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4 adet elma rendelenip
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yemek kaşığı toz şekerle suyunu çekesiye kadar pişirelim
- 2 çay kaşığı kadar tarçın,
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Armut Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yumurta ve ıspanağı rondoda çekip, püre haline getirelim. Diğer malzemeleride ekleyip, hamur yoğuralım.
- Küçük kopardığımız hamura soğuyan elma harcından koyup armut şeklini verelim. Üstlerine kürdan batıralım, piştiğinde çıkarıp.
- Defne yaprağı ile tamamlayabilirsiniz fazla pişirmeyin çatlama yapabilir pişerken takip edin çatlama yapmadan fırını kapatın fırın kapağını hafif aralık bırakın içinde sıcaklığı ile kalsın.
- ! pişirmeden kürdan kulllanın yaprağı.
- Pişirdikten sonra kullanıyoruz.
- Un kıvamı azsa çatlama yapabilir ve şekli bozulabilir. Hamur çok yumuşak değil.
- Yapraklar defne yaprağı çabuk solmadığı için defne tercih ediyorum.