Arjantin Mutfağı hakkında bilgi
Arjantin Unlu Yemekleri
Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dunyanın en cok sığır eti ureten ulkesidir Cok fazla ekmek tuketmeyen Arjantinliler genellikle pirinc ve patates yerler Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır Ama bu bolgede sığır eti yerine keci eti tuketilir Ayrıca Arjantinliler tatlıyı cok severler
Birkac Arjantin yemeğini ornek verecek olursak;
Chimichuri
Bu yemek icin gerekli olan malzemeler
Barbeku İcin Safranlı Marinad
1,5 su bardağı marinad sosu icin:
12 tatlı kaşığı safran
120 ml beyaz sirke
1 baş soğan
120 ml zeytinyağı (12 su bardağı)
2 iri diş sarımsak
14 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 corba kaşığı limon suyu
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Safranı limon suyunda erimesi icin 20 dakika kadar bekletin Soğanı kucuk kucuk doğrayın Sarımsakları dovun Cam bir kapta tum malzemeyi karıştırın ve ağzı cok sıkı kapanan cam bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin Et ve tavuklarınızı, hatta deniz urunlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz Ayrıca sarımsaklı ekmeğin uzerine bir parca surerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz
Panada
Bu yemek icin gerekli olan malzemeler
Izgarada veya fırında kızartılmış 600 gram koyun eti,
3 baş soğan,
1 diş sarımsak,
15 kaşık kapari,
tuzlanmış iki sardalye,
1 kaşık un,
2 baş karanfil,
1 tutam merzengUş otu,
yeteri kadar zeytinyağı,
et suyu,
tuz ve karabiber
yapılışı
Eti iki defa makineden gecirip bir porselen kaseye koyun Soğanları rendeleyip kıyılmış etin ustune boşaltın Sarmısakla karanfili havanda iyice dovun ve bunları da porselen kasedekilere ekleyin
Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkayın ve havanda doverek macun durumuna getirin Bunu da kasedekilere ilave edin MerzengUş otunu da serptikten sonra kasedekileri iyice karıştırıp birbirlerine yedirin
Bir tavaya yarım bardak kadar zeytinyağı dokun Porselen kasedeki karışımı da icine atın ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurun Kıymalı karışım iyice kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken unu serpiştirerek dokun, biriki dakika karıştırarak pişirdikten sonra iki kepce kadar sıcak et suyu ekleyin ve kaptakiler macun gibi oluncaya kadar pişirin Gerekirse bir kepce daha et suyu dokulebilir
Kaptakiler iyice susuz kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Arjantin Unlu Yemekleri
Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dunyanın en cok sığır eti ureten ulkesidir Cok fazla ekmek tuketmeyen Arjantinliler genellikle pirinc ve patates yerler Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır Ama bu bolgede sığır eti yerine keci eti tuketilir Ayrıca Arjantinliler tatlıyı cok severler
Birkac Arjantin yemeğini ornek verecek olursak;
Chimichuri
Bu yemek icin gerekli olan malzemeler
Barbeku İcin Safranlı Marinad
1,5 su bardağı marinad sosu icin:
12 tatlı kaşığı safran
120 ml beyaz sirke
1 baş soğan
120 ml zeytinyağı (12 su bardağı)
2 iri diş sarımsak
14 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 corba kaşığı limon suyu
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Safranı limon suyunda erimesi icin 20 dakika kadar bekletin Soğanı kucuk kucuk doğrayın Sarımsakları dovun Cam bir kapta tum malzemeyi karıştırın ve ağzı cok sıkı kapanan cam bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin Et ve tavuklarınızı, hatta deniz urunlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz Ayrıca sarımsaklı ekmeğin uzerine bir parca surerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz
Panada
Bu yemek icin gerekli olan malzemeler
Izgarada veya fırında kızartılmış 600 gram koyun eti,
3 baş soğan,
1 diş sarımsak,
15 kaşık kapari,
tuzlanmış iki sardalye,
1 kaşık un,
2 baş karanfil,
1 tutam merzengUş otu,
yeteri kadar zeytinyağı,
et suyu,
tuz ve karabiber
yapılışı
Eti iki defa makineden gecirip bir porselen kaseye koyun Soğanları rendeleyip kıyılmış etin ustune boşaltın Sarmısakla karanfili havanda iyice dovun ve bunları da porselen kasedekilere ekleyin
Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkayın ve havanda doverek macun durumuna getirin Bunu da kasedekilere ilave edin MerzengUş otunu da serptikten sonra kasedekileri iyice karıştırıp birbirlerine yedirin
Bir tavaya yarım bardak kadar zeytinyağı dokun Porselen kasedeki karışımı da icine atın ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurun Kıymalı karışım iyice kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken unu serpiştirerek dokun, biriki dakika karıştırarak pişirdikten sonra iki kepce kadar sıcak et suyu ekleyin ve kaptakiler macun gibi oluncaya kadar pişirin Gerekirse bir kepce daha et suyu dokulebilir
Kaptakiler iyice susuz kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın
Afiyet olsun