Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arı dol nedir

Arı dol nedir
0
166

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Homozigot (Arı dol) : Yavruda karakteri oluşturan 2 geninde aynı şekil ve ozellikte olmasıdır (AA, aa, BB, bb…)
H
erhangi bir karakter bakımından birbirine eş yani homozigot olan bir ferdin kendileşmesi ya da kendisi ile aynı genotipteki bir başka fert ile caprazlanması ile ortaya cıkan doldur

Arı dol fertleri anne ve babaların genetik yapısına bağlı olarak ya baskın ya da cekinik genleri homozi got halde taşırlar Orneğin kahverengi gozlu iki fert caprazlanırsa; (Burada birbirinin aynı yani homozigot fertler olduğu unutulmamalıdır)

Similar threads

Homozigot (Arı döl) : Yavruda karakteri yaratıcı 2 geninde benzer şekil ve özellikte olmasıdır (AA, aa, BB, bb…) H erhangi bir şahsiyet bakımından birbirine eş yani homozigot olan bir ferdin kendileşmesi ya da kendisi ile benzer genotipteki bir diğer fert ile çaprazlanması ile ortaya meydana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Kalıtım İle İlgili Terimler nelerdir Kalıtım terimleri Kalıtım İle İlgili Terimleri şoyle acıklayabiliriz: Kromozom: DNA molekulu ve proteinden oluşurUzerinde kalıtım birimi olan genler vardırİnsanların vucut hucrelerinde 46 kromozom bulunurUreme hucrelerinde ise 23 kromozom bulunur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Kalıtım Konu anlatımı Kalıtım ve genetik konu anlatımı ozet Canlılardaki karakterlerin oluşumunu, yavru dollere gecişini ve canlılarda gozlenen ceşitliliğin nedenlerini inceleyen bilim dalına genetik veya kalıtım denir Canlıların sahip oldukları, anne veya babalarından aldıkları ozelliklere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Mendel calışması hakkında bilgi verirmisiniz Mendel genetiği ya da Mendel kanunları, Avusturyalı bir papaz olan Gregor Mendel'in genetikgenetik kanunları Mendel, manastırın bahcesinde bezelyeleri birbirleriyle caprazlayarak (eşleştirerek) kalıtım icin ilgi cekici sonuclar buldu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Populasyon Genetiği ve Evrim Biyoloji Populasyon Genetiği ve Evrim Konu Anlatımı, Populasyon Genetiği ve Evrim Konu Anlatımı Ders Notları POPULASYON GENETİĞİ NEDİR Belirli bir bolgede yaşayan aynı turun fertleri topluluğuna populasyon denir Genler ve Populasyonlar; Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt