Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ardahan Yemek Kültürü -

Ardahan Yemek Kültürü -

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ardahan Yemek Yemek Kültürü ,Ardahanın Yöresel Yemekleri nedir,Ardahanın bölgesel mutfağı,Ardahanın Yemekleri,

Ardahan Yemek Yemek Kültürü

Anadolu'da her yörenin kendine has yemek yemek kültürü ve tat alma olduğunu görürüz Bu kültür, yörenin coğrafi ve iklim özelliklerini üstünde taşır böylece Ardahan'da da tarım ve hayvancılığa dayalı bir mutfak kültürü gelişmiştir Yörenin yemek kültürü ağırlıklı olarak tahıl, et ve hayvansal ürünlere dayanmaktadır Tahıl ürünü olarak en çok arpa ile buğday kullanılır Kaz etinin yörede ayrı bir yeri bulunmaktadır Sığır ve ko*yun eti de yaz aylarında taze, kış aylarında da kavurma olarak fazlaca tüketîlmektedir sebze cinsîn*den gıda maddelerinin başında ise patates, kuru fasulye ve soğan gelir Yörenin kendine özgü çoğu yemek çeşidi bulunmaktadır Bunlardan çorba olarak ayran aşı, helle aşı ve püşrük aşını, hamur işi olarak bişi, mafiş, kayıtma, hingal, kete ve katmeri, tatlı olarak da, baklava, lokum tatlısı, irmik helvası, un helvası ve hasutayı sayabiliriz



AYRAN ÇORBASI
½ Kg Un
1 yumurta
250 gr Süzme yoğurt
tuzlu
nane
kırmızı biber
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
su

YAPILIŞI:
Un, yumurta, tuz suyla kulak memesinden daha sert yoğrulur, yufkalar açılır, eriştelik doğranır, bir taraftan tencereye 3 lt su konur, tuz ek edilerek kaynatılır İçine erişteler atılarak pişirilir, üstelik süzme yoğurt suyla açılarak ( yemeğin suyu fazlaysa bu sudan da alınıp kullanılabilir) kalınca bir ayran haline getirilir Pişen yemeğe katılır, diğer taraftan tereyağı bir tavada eritilir, içine nane ve kırmızı biber katılır, ayran aşının üstüne dökülür, sıcak servis yapılır *
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt