
Ardahan Kete (Katmer) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Eritilmiş tereyağı (İçine sürmek için)
- Aldığı kadar ılık su (Yaklaşık 2 su bardağı)
Ardahan Kete (Katmer) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yapmak için, bir kaba un, maya, şeker ve tuzu koyun.
- Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin. Üstünü örtün ve mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma bitince bezelere ayırın.
- Yaptığınız bezeleri tek tek oklava veya merdane yardımı ile açın ve içine eritilmiş tereyağı sürüp, rulo veya bohça şeklinde katlayın her bir bezeyi tek tek bu şekilde yapıyoruz ve bu işlem bitince tüm bezeleri 1 saat bekletin.
- Daha sonra yaptığınız ruloları merdane ile açın. Böylece ketelerimiz hazır geriye pişirmek kaldı. Bunun içinde tavada arkalı önlü çevirerek güzel bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.