Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 15 su bardağı su
Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberleri ve soğanı yemeklik doğruyoruz, domatesleri yemeklik doğruyoruz.
- Patatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz pişireceğimiz tepsiye zerzevatları alıyoruz.
- Kıymayı alıyoruz salçayı ek ediyoruz baharatları, tuzunu, yağını ve suyunu hepsini ek edip, elimizle bütün malzemeyi yoğurur üzere harmanlıyoruz. Tepsinin üzerini düzeltiyoruz.
- Yağlı kağıdı ıslatıp, üzerini kapatıyoruz 190 derece fırında ortalama bir saat denetimli pişiriyoruz. Afiyetle.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.