Arap Tava Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram yağlı kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates+ biber salçası
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- Zeytinyağı
- Pul biber, karabiber, tuz, kimyon
- Yarım çay bardağı su
Arap Tava Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçler doğranıp borcama alınır.
- Üzerine kıyması ve baharatları konulur.
- En son yağı ve suyu ek edilir.
- Karıştırılır ve daha sonra ıslattığımız yağlı kağıt üzerine örtülür.
- Evvelden ısıtılan 200 derecelik fırına koyulur.
- Yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Son 15 dakika kalası yağlı kağıt alınır üstü kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.