elektronikci
FD Üye
Arap Dudağı (Bol Bol Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao( tepeleme)
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Arap Dudağı (Bol Bol Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosumuzu hazırlayalım.
- Bütün materyalleri ekleyip kaynayana kadar karıştırıp pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Arkasından başka gereçleri ekleyip çok katı olmayan kek hamurumuzu elde edelim.
- Yuvarlak borcama döküp 180 derece fırında pişirelim.
- Pişen kekimizi dilimleyip soğuyan sosumuzu ek edelim.
Not: sosu çok fazla olmuş diyenler sos ölçüsünü azaltabilir.
Arap Dudağı (Bol Bol Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.