Arap Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük tüm tavuk
- 2 adet defne yaprağı
- 3-4 tane karabiber
- Su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un kavurulmuş
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Limon tuzu
- 1.5 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
Arap Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk yıkanıp düdüklü ye konur üzerini geçecek su konur defne yaprağı karabiber atılır 15dakika pişirilir.
- Çorbası için; yağı tencereye koyun, üzerine soyulmuş doğranmış sarımsakları koyun, biraz karıştırın.
- Unu ilave edin, salçayı da ekleyin, süzgeçten tavuk suyunu süzerek dökün, çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Didilmiş tavuk etlerini de ekleyin baharatlarını ekleyin biraz kaynatın.
- Hamuru için; unu, suyu, tuzu, tencereye koyun çırpıcı ile iyice karıştırın sonra ocağa koyun göz göz olana kadar karıştırın.
- Borcamı sudan geçirin, dökün. Sonra hamuru dökün, yayın. İyice soğuyunca buzdolabına koyun. Servis ederken çorba sıcak hamur soğuk olacak afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.