iltasyazilim
FD Üye
Tabur´a yeni bir komutan gelmis ve askerleri toplayarak bir konusma yapacagini belirtmis
Butun askerler toplanmislar ve komutan baslamis konusmaya:
Bugun tanismak icin sizleri buraya topladim Benim adim Ahmet, soyadim Kırç Baştan ediyorum, Kırç Arada R var Sakin ola diliniz surcmesin cok fena yaparim Herkes en ince ayrıntısına kadar ezberlesin hata istemem !
Askerler dagilmislar ve cümbür cemaat “Arada R var, arada R var diye icinden ezberden koyulmus Komutan ise bu konuda ne değin hassas oldugunu gostermek icin sagda solda gordugu askere soruyormus:
Sen
Emredin komutanim!
Soyadim ne benim ?
Kırç komutanim
Aferin ! Isinin basina !
Komutan boyle boyle hergun bir kac kez soyadini soruyor oysa kimse sasirmiyormus Laz ise bu konuda cok sanciliymis
Ya birgun piyango kendisine cikarsa ve sasirirsa diye daralip dururmus Nihayet birgun merasim esnasinda komutan bir anda arkasina donmus ve Laz ’i isaret ederek
Sen ! Soyadim ne benim ?
Laz heyecandan konusamiyor, nutku tutulmusYaprak gibi sallanmaya baslamis
Komutan gayet sinirli
Sana soyluyorum, cevap ver, asabimi bozma !
Hemen arkasindaki arkadasi bakmis Laz ’in basi belaya girecek derhal fisildamis :
Arada R var, arada R var…
Bunun uzerine Laz yanıt vermis:
Gort !!! *
Butun askerler toplanmislar ve komutan baslamis konusmaya:
Bugun tanismak icin sizleri buraya topladim Benim adim Ahmet, soyadim Kırç Baştan ediyorum, Kırç Arada R var Sakin ola diliniz surcmesin cok fena yaparim Herkes en ince ayrıntısına kadar ezberlesin hata istemem !
Askerler dagilmislar ve cümbür cemaat “Arada R var, arada R var diye icinden ezberden koyulmus Komutan ise bu konuda ne değin hassas oldugunu gostermek icin sagda solda gordugu askere soruyormus:
Sen
Emredin komutanim!
Soyadim ne benim ?
Kırç komutanim
Aferin ! Isinin basina !
Komutan boyle boyle hergun bir kac kez soyadini soruyor oysa kimse sasirmiyormus Laz ise bu konuda cok sanciliymis
Ya birgun piyango kendisine cikarsa ve sasirirsa diye daralip dururmus Nihayet birgun merasim esnasinda komutan bir anda arkasina donmus ve Laz ’i isaret ederek
Sen ! Soyadim ne benim ?
Laz heyecandan konusamiyor, nutku tutulmusYaprak gibi sallanmaya baslamis
Komutan gayet sinirli
Sana soyluyorum, cevap ver, asabimi bozma !
Hemen arkasindaki arkadasi bakmis Laz ’in basi belaya girecek derhal fisildamis :
Arada R var, arada R var…
Bunun uzerine Laz yanıt vermis:
Gort !!! *