Arabaşı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 4 kase un
- 1 lt su
- Tuz
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- Haşlanmış tavuk
- Salça
- Sıvı yağı pul biber
Arabaşı Tanımı Yapılışı
- Hamurun hazırlanışı için suyu koyup kaynatın. Unu soğuk suyla karıştıralım, elekten geçirelim.
- O karışımı kaynayan suya, tuz ve karışımı koyup karıştırın ceylan gözü olana kadar karıştıralım.
- Yeterlice pişince tepsiye dökelim.
- Çorbasının hazırlanışı için tencereye sıvı yağını alalım, salçayla kavuralım. Suyu koyalım kaynasın.
- Başka tarafta unu suyla karıştıralım, biraz elekten geçirip tencereye ek edelim.
- Tuzunu, biberini, tavuğunu atalım, çorbamızda hazır afiyet bal şeker olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.