Arabaşı (Konya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kalçalı tavuk ayak1 5 litre sıcak su eti haşlamak için4 yemek yemek kaşığı zeytinyağ1 yemek yemek kaşığı tereyağ2 tepeleme yemek yemek kaşığı un1, 5 yemek yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 er akarsu kaşığı pul biber karabiber nane ve tuzlu Arabaşı (Konya Usulü) Tarifi Yapılışı Ilk Olarak tavuklar efendice yıkanıp düdüklü tencerede 1 5 litre suyla 20 dk haşlanırTencereden tencereye ayrım vardır kendikinize kadar ayarlayınHaşlanan tavuklar deri ve kemiklerinden ayrılıp ince ince didiklenirTavuğun suyunu kaldırıyoruz çorbayı onunla yapıcaz Çorba için tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyulur yağ eriyince un ilave edilir, rengi değışip kokusu çıkana kadar 5 dk kavuruyoruzSalçalar eklenip kavrulur Tencereye ağır ağır tavuğun suyu dökülür bir yana da tel çırpıcıyla çabuk bir şekilde çırpılır etin suyunu azar azar ilave etmeyi unutmayın yoksa topaklanırTavuğun suyunun tamamı eklendikten daha sonra yaklaşık 2 bardak daha sıcak su ekleyip 1 taşım kaynatılırKaynayınca tuz, baharatlar ve tavuk eklenir 25 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır Sıcak sıcak bol limonla servis edilirol Konya ’ya Tainimiz Çıktığında bir ablanın evine konuk olmuştuk orda görüp çok beğenmiştim o zmandan beri çok severek yapıyorum size de öğüt ediyorum bilhassa kiş aylarında bol limonla beraber şifa deposu sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur