elektronikci
FD Üye

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ(ben az kullandım dileyen göz kararı koyabilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı pul biber (acısını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tepeleme yemek kaşığı kavrulmuş un
- Tuz
- Su
Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk döşünü yıkayıp haşlıyoruz.
- Daha sonra haşlanan tavuk döşünü tiftikliyoruz.
- Bir tencerede sıvı yağ ve salçamızı kokusu çıkana kadar güzelce kavuruyoruz.
- Baharatları da ekledikten sonra tavuk suyunu ilave ediyoruz .Çorba kıvamında olacak .
- Daha sonra kavrulmuş unumuzu ayrı bir kapta soğuk suya özüyoruz .
- Özediğimiz suyu da çorbaya ekleyip tiftiklediğimiz etleri de çorbaya katıyoruz.
- Tuzunu da ilave ettikten sonra 10 dk altı kısık kaynatıyoruz afiyet olsun
.