Arabaşı Çorbası (Bol Acılı Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane tavuk kalçalı but (Köy tavuğu olsa şahane olur)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 bardak tavuk suyu
- Sıcak su
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Limon
Arabaşı Çorbası (Bol Acılı Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk üzerine 4 su bardağı su ek edelim ve düdüklü tencerede pişirelim.
- İçindeki tavukları alalım. Tavukları didikleyelim.
- Tavuk suyunu tortu kalmasın diye süzüp bir kenara alalım.
- Tenceremize yağları ek edelim.
- Tencerenin bir tarafına salçaları bir tarafına unumuzu koyalım.
- Karıştırmadan farklı ayrı kavuralım. Unun rengi dönünce çırpma teliyle tavuk suyunu dökerken bir yandan karıştıralım topaklanma olmasın. Olursa da kıymetli değil blenderden geçirebiliriz.
- Sıcak suyu çorbamızın kıvamını ayarlamak için kullanacağız.
- Didiklenmiş tavukları baharatları ve tuzunu ekleyelim.
- Sıcak suyu kıvama nazaran koyalım. Çorbamız 10 dakika kadar kısık ateşte kaynasın. Deneyenlere afiyet olsun. ????Bu tarife bol acı ve limon yakışıyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.