Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ara sıcak nedir ve ara sıcak nasıl yapılır? En kolay ara sıcak tarifleri

Ara sıcak nedir ve ara sıcak nasıl yapılır? En kolay ara sıcak tarifleri
0
77

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ara_sicak_nedir_ve_ara_sicak_nasil_yapilir_en_kolay_ara_sicak_tarifleri_1621415820_5234.jpg

Sofra kültüründe yemekler çok değerli bir yere sahiptir. Bilhassa davet sofralarında yemekler sınıflandırılır. Başlangıç olarak verilen çorbanın akabinde orta sıcaklar getirilir. Orta sıcak nedir? Orta sıcak yemekler hangileridir, nasıl hazırlanır? Tüm detayları ile sizler için derledik.

Tatlı sohbetlerin eşlik ettiği iştah açıcı sofraların birtakım yardımcı atıştırmalıkları vardır. Orta sıcak tabakları, başlangıç yemeğinden sonra ana yemek servisine kadar olan süreci sıcak ve lezzetli tutmak ismine konuklarınıza seçenekler sunmanıza yardımcı olur, böylece yemek yeme keyfinizin mühletini uzatmış olursunuz. Uluslararası Dünya Mutfağında yemekler aşikâr bir sıraya nazaran sofraya getirilmektedir. Başlangıç olarak çorba yenilmesinin akabinde orta sıcaklar servis edilir. Servis edilen orta sıcakların ölçüsü az olurken tabağa birden fazla orta sıcak çeşitleri konulur. Orta sıcaklar kişiyi büsbütün doyurmaz. Orta sıcakların emeli farklı lezzetleri tatmaktır. Ana yemek gelmeden evvel orta sıcaklar ile mide rahatlar. Ara sıcak yemekler nelerdir? Orta sıcaklar nasıl sunulur? İşte, iftar sofralarında ana yemeğin yanında sunabileceğiniz birbirinden pratik ve nefis 5 tanım:



ORTA SICAK OLABİLECEK YEMEKLER HANGİLERİDİR?

Davet sofralarında sık sık servis edilen orta sıcaklar için birbirinden farklı yemekler yapılır. Patates graten, fırında beşamel soslu tavuk, milföylü biber sarma ve kremalı patates orta sıcak olarak bilinmektedir. Damak zevkine nazaran unlu patlıcan kızartması, kabak graten ve kıymalı volovan da yapılabilir. Birtakım durumlarda ana yemeğin çeşidine nazaran orta sıcaklar belirlenir.



1- SUPPLİ TANIMI:

Suppli, İtalyanların favori sokak lezzetlerinden yalnızca biri. İsmini kimi yerlerde arancini olarak da duyabilirsiniz. Epey pratik ve ekonomik bir atıştırmalık olan suppli nasıl yapılır? Kalan pirinç pilavını çarçabuk değerlendirebileceğiniz bu atıştırmalığın tarifi…



GEREÇLER

1 bardak pirinç pilavı
Yarım çay bardağı parmesan
1 adet yumurta
Kırmızı biber
Kekik
100 gram mozzarella peyniri
Yarım bardak galeta unu
Sıvıyağ



YAPILIŞI

Artan pirinç pilavını kullanabilir yahut tekrar pilav yapabilirsiniz.

Pirinç pilavı, parmesan, yumurta, biber ve kekiği bir kaba alıp karıştırın.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde bir modül alın.

İçine biraz mozzarella peyniri koyarak top biçimi verin.

Pirinç toplarını galeta ununa batırın.

Bu süreci karışımınız bitene kadar yapın.

Geniş bir tavada yağı kızdırın.

Kızgın yağda pirinç toplarınızı kızartın.

2- MANTAR DOLMASI TANIMI:

Tüm vejetaryen kümeleri için uygun, istek ettiğiniz zerzevatları ek ederek de hazırlayabileceğiniz, ön pişirme ve kızartma süreci gerektirmeyen lezzetli bir mantar dolması hazırlayabilirsiniz.



GEREÇLER

100 gram kıyma
12 adet iri mantar
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Yarım adet limon
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz



YAPILIŞI

Sap kısımlarını çıkardığınız mantarları limonlu suda bekletin. Tencerenin içine tereyağını, kıymayı, küp küp doğradığınız soğanları, karabiber ve tuzu atıp kavurun.

Mantarın içine kavrulmuş kıymadan koyun. Fırın kabına yerleştirin. Her birinin üstünü rendelenmiş kaşar peyniriyle kapatın.

Fırın kabına 1 bardak su ek edin. Pembeleşene kadar pişirin. Kırmızı toz biberle süsleyin.

3- MÜCVER:



Mücver, ister kahvaltıda isterseniz de 5 çayında keyifle yiyebileceğiniz nefis bir lezzet. Kabak sevmeyenler bile köfteye benzeyen görünümü ile mücvere bayılacak. Ayrıyeten, hazırlaması da çok kolay. Sizde sofranızda çıtır çıtır kızarmış bu nefis tarife yer vermek isterseniz, işte yapılışı... Şimdiden afiyet olsun....

4- PAPARA TANIMI:

Yemek hazırlamak için gerekli gereçleriniz yoksa bu tanım, sizin için tam da yokluktan doğan lezzet olabilir. Ana gereci bayat ekmek, su ve tereyağ olan papara isteğinize nazaran daha da zenginleştirebileceğiniz bir lezzet. İster atıştırmalık olarak isterseniz de bayat ekmekleri kıymetlendirmek için deneyebilirsiniz.



GEREÇLER

Bir adet soğan
1,5 bardak sıcak su
5-6 dilim bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gram tereyağ
Bir çorba kaşığı salça



YAPILIŞI

Tereyağın yarısını tavaya koyup ocağa alın ve erimeye bırakın.

Soğanları piyazlık doğrayıp tereyağına atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Tuz, biber ve salça ekleyerek kavurmaya devam edin.

Sıcak suyu ek edin ve 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin.

Bayat ekmekleri küp küp kesip bir kase içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğunuz sosu üzerine gezdirin.

Bir tavada kalan tereyağını eritip, pul biber ile farklı bir sos hazırlayın.

Kaseye yaydığınız paparanın üzerine gezdirip servise alın.

5- KIYMALI VOLOVAN TANIMI:

Hem midenizi hem de gözünüzü doyuracak olan volovanları hazırlamak çok kolay. Şekillendirdiğiniz milföy hamurunun özel kıymalı harcı sarmalamasıyla ortaya bu enfes kıymalı volovanlar çıkıyor. Bu çok lezzetli hamur işini denemek isterseniz, kıymalı volovan tanımımız çabucak aşağıda…



GEREÇLER

250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yumurtanın sarısı
2 adet çarliston biber
6 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Nane
Pul biber



YAPILIŞI

Biberleri ve soğanı güzelce temizleyip küçük küçük doğrayın.

Doğradığınız zerzevatları bir tencerede kavurmaya başlayın.

Sebzeler renk değiştirince kıymayı da tencerenin içine ek edin.

Kıyma da renk değiştirmeye başlayınca nane, pul biber ve salçayı ekleyip kavurma sürecini bitirin.

Milföy hamurlarını mutfak tezgahının üzerine alın.

Hamuru, bir su bardağını kullanarak büyük yuvarlak kesimlere bölün.

Yuvarlak hamurlardan 4 adedini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Başka 4 yuvarlak hamuru da evvel su bardağı daha sonra çay bardağı kullanarak ortası delik yuvarlaklar elde edin.

Ortası delik yuvarlakları tepsideki hamurların üzerine yerleştirin. Bu süreci milföy hamurları bitene kadar sürdürün.

Milföy hamurlarının ortasını çok kabarmaması için çatalla delin.

Evvelce 200 derece ısıtılmış fırında, hamurlar yavaşça kızarana kadar pişirin.

Pişen milföylerin içinde kabaran kısımları bir kaşık yardımıyla çıkarın.

Ortada kalan boşluğun içine kavurduğunuz kıymalı karışımı yerleştirin.

Yumurta sarısını bütün hamurların kenarlarına güzelce sürün.

En son üstlerine kaşar rendesi serpiştirin.

Fırının sıcaklığını 180 dereceye ayarlayın ve hazırladığınız volovanları tekrar fırına alın.

Kaşar peynirler büsbütün eriyip, hamur kenarları güzelce kızarınca volovanları fırından çıkarın.

Fırından çıkardığınız volovanları çabucak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt