Antep Yöresine İlişkin Kusursuz Yuvalama Pişirme Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kuşbaşı dana eti yahut kuzu eti
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 250 gram yağsız dana kıyma
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 tane küçük uzunluk kuru soğan
- Tuz, karabiber
- 1 tane de yumurta
- 1 kase süzme yoğurt, olağan yoğurtlada olur
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 1 buçuk yemek kaşığı kuru nane
- Zeytinyağı ya da sıvı yağ
Antep Yöresine İlişkin Mükemmel Yuvalama Pişirme Tanımı Yapılışı
- Evvel yuvalaması hazırlanması için akşamdan pirinçimizi yıkayıp kaynar suda 45 dakika bekletelim.
- Suyu süzelim ve kuruması için bir süzek içerisine ya da pak bir bez üzerine katıp sabaha kadar kurumasını sağlayalım.
- Sabah olduğunda kurumuş pirinçlerimizi robottan geçirelim ve un haline dönüştürelim.
- Daha sonra kaba aldığımız pirinçin içine kıyma, tuz, karabiber, yumurta, ıslattığımız irmiği(2 kaşık su ile ) ve rendelenmiş soğanı katıp düzgünce yoğuralım. (yaklaşık 10 dakika).
- Öbür bir basamak ise yuvarlama kısmıdır.
- Elimizi daima olarak yağlayıp nohut adedinden daha küçük bir halde hamurumuzu yuvalarlayalım. Bu halde hepsini yapalım.
- Birebir vakitte etimizi de haşlayalım. İster olağan tencerede, ister düdüklüde.
- Haşlanan ete evvelce haşladığımız nohutu ekleyip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra da yuvalamasını koyalım.
- 10 dakika da bu formda kaynatalım.
- Terbiyesi için süzme yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp çırpalım.
- Çorbamızın kesilmemesi için çorbanın kaynayan suyundan 1 kepçe kadar yoğurdun içine yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştıralım.
- Ilık bir hale getirdiğimiz yoğurdu şimdide çorbamıza yavaş bir formda ekleyelim bir yandan da süratlice karıştıralım.
- Çorbamızın kaymasını bekleyelim, kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip üzerine de yağda nane yakıp dökelim.
Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.