Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Yöresine Ait Harika Yuvalama Pişirme Tarifi

Antep Yöresine Ait Harika Yuvalama Pişirme Tarifi
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
antep-yoresine-ait-harika-yuvalama-pisirme-tarifi.jpg

Antep Yöresine İlişkin Kusursuz Yuvalama Pişirme Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram kuşbaşı dana eti yahut kuzu eti
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
Yuvalaması için gerekli materyaller;
  • 250 gram yağsız dana kıyma
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 tane küçük uzunluk kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • 1 tane de yumurta
Terbiyesi için gerekli materyaller;
  • 1 kase süzme yoğurt, olağan yoğurtlada olur
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
En son üzeri için ;
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru nane
  • Zeytinyağı ya da sıvı yağ

Antep Yöresine İlişkin Mükemmel Yuvalama Pişirme Tanımı Yapılışı

  1. Evvel yuvalaması hazırlanması için akşamdan pirinçimizi yıkayıp kaynar suda 45 dakika bekletelim.
  2. Suyu süzelim ve kuruması için bir süzek içerisine ya da pak bir bez üzerine katıp sabaha kadar kurumasını sağlayalım.
  3. Sabah olduğunda kurumuş pirinçlerimizi robottan geçirelim ve un haline dönüştürelim.
  4. Daha sonra kaba aldığımız pirinçin içine kıyma, tuz, karabiber, yumurta, ıslattığımız irmiği(2 kaşık su ile ) ve rendelenmiş soğanı katıp düzgünce yoğuralım. (yaklaşık 10 dakika).
  5. Öbür bir basamak ise yuvarlama kısmıdır.
  6. Elimizi daima olarak yağlayıp nohut adedinden daha küçük bir halde hamurumuzu yuvalarlayalım. Bu halde hepsini yapalım.
  7. Birebir vakitte etimizi de haşlayalım. İster olağan tencerede, ister düdüklüde.
  8. Haşlanan ete evvelce haşladığımız nohutu ekleyip kaynatalım.
  9. Kaynadıktan sonra da yuvalamasını koyalım.
  10. 10 dakika da bu formda kaynatalım.
  11. Terbiyesi için süzme yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp çırpalım.
  12. Çorbamızın kesilmemesi için çorbanın kaynayan suyundan 1 kepçe kadar yoğurdun içine yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştıralım.
  13. Ilık bir hale getirdiğimiz yoğurdu şimdide çorbamıza yavaş bir formda ekleyelim bir yandan da süratlice karıştıralım.
  14. Çorbamızın kaymasını bekleyelim, kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip üzerine de yağda nane yakıp dökelim.
Çorbamız hazır.

Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt