iltasyazilim
FD Üye
Antep Usulü Yağlı Köfte (Parmak Yedirten Denemeyen Kalmasın ) Tarifi İçin Malzemeler
5 çay bardağı köftelik simit (bulgur) 1 orta boy soğan 45 diş sarımsak 1 demet maydanoz 34 dal taze yeşil soğan 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber domates karışık) 4 adet orta boy domates (kışın yaparsanız konserve domates kullanın) 1 su bardağı zeytinyağı Karabiber, pulbiber Antep Usulü Yağlı Köfte (Parmak Yedirten Denemeyen Kalmasın ) Tarifi Yapılışı
Merhabalar sizlerle muhteşem bir lezzet paylaşacağım Size tüm köfte çeşitlerini unutturacak bir tarif emin olun bayılacaksınız bu köfte başka köftelere benzemez Öncelikle maydanozlar ayıklanıp yeşil soğanın yeşil kısımlarıyla minik minik doğranır bir tarafta bekleye dursun soğan, sarımsak ve yeşil soğanın beyaz kısımları minnak minnak doğranır ve köfteyi yoğuracağımız kaba alınır Salça ve karabiberde eklenerek simitimiz (bulgur) de ilave edilerek elimizle karıştırmaya başlanır iyice karıştırıp rengi kırmızıya gelince salçamız tamam demektir salçası az gelirse ilave ediniz (her salça farklı olduğu için köftenin kızarmasına göre ayarlayınız )Sonra birazcık domates rendesi katıp yoğurmaya devam ediyoruz püf noktamız köfteyi asla bekletmiyoruz ıslanmaması için hızlıca yoğurmamız gerek domatesini çektikçe domates ekleyip bulgurlar yumuşayana kadar yoğurmaya devam edilir bulgur yumuşayınca zeytinyağı tavada yakılıp içine pulbiber atılır Maydanoz ve yeşil soğanın yeşil kısımları bu aşamada köfteye atılır üstünede cosss diye yağı gezdirilir Bir iki dakika daha yoğurduktan sonra köftemizi sıkıp servis yapabiliriz
Afiyet olsun inşallah denersiniz
5 çay bardağı köftelik simit (bulgur) 1 orta boy soğan 45 diş sarımsak 1 demet maydanoz 34 dal taze yeşil soğan 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber domates karışık) 4 adet orta boy domates (kışın yaparsanız konserve domates kullanın) 1 su bardağı zeytinyağı Karabiber, pulbiber Antep Usulü Yağlı Köfte (Parmak Yedirten Denemeyen Kalmasın ) Tarifi Yapılışı
Merhabalar sizlerle muhteşem bir lezzet paylaşacağım Size tüm köfte çeşitlerini unutturacak bir tarif emin olun bayılacaksınız bu köfte başka köftelere benzemez Öncelikle maydanozlar ayıklanıp yeşil soğanın yeşil kısımlarıyla minik minik doğranır bir tarafta bekleye dursun soğan, sarımsak ve yeşil soğanın beyaz kısımları minnak minnak doğranır ve köfteyi yoğuracağımız kaba alınır Salça ve karabiberde eklenerek simitimiz (bulgur) de ilave edilerek elimizle karıştırmaya başlanır iyice karıştırıp rengi kırmızıya gelince salçamız tamam demektir salçası az gelirse ilave ediniz (her salça farklı olduğu için köftenin kızarmasına göre ayarlayınız )Sonra birazcık domates rendesi katıp yoğurmaya devam ediyoruz püf noktamız köfteyi asla bekletmiyoruz ıslanmaması için hızlıca yoğurmamız gerek domatesini çektikçe domates ekleyip bulgurlar yumuşayana kadar yoğurmaya devam edilir bulgur yumuşayınca zeytinyağı tavada yakılıp içine pulbiber atılır Maydanoz ve yeşil soğanın yeşil kısımları bu aşamada köfteye atılır üstünede cosss diye yağı gezdirilir Bir iki dakika daha yoğurduktan sonra köftemizi sıkıp servis yapabiliriz
Afiyet olsun inşallah denersiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.