Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Usulü Mercimekli Köfte (Tam Tutan Kıvamında)

Antep Usulü Mercimekli Köfte (Tam Tutan Kıvamında)
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
antep-usulu-mercimekli-kofte-tam-tutan-kivaminda.jpg

Antep Yöntemi Mercimekli Köfte (Tam Tutan Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur (Düğür)
  • 1 tane büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon tuzu
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Limon
  • Kıvırcık

Antep Yolu Mercimekli Köfte (Tam Tutan Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Geniş tencereye yıkadığımız mercimeği alalım üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyelim kaynatalım.
  2. Pişen suyunu çeken mercimeği ocaktan alalım içerisine ince bulguru ekleyelim karıştıralım kapağını kapatalım şişmesini beklerken.
  3. Öteki taraf ince ince doğradığımız soğanları kavuralım bol sıvı yağda içerisine biber ve domates salçasını ekleyelim karıştıralım.
  4. Tuzunu baharatlarını limon tuzunu da ekleyelim dinlenen mercimekle bulgura ekleyelim karışımı karıştıralım sıcaklığı gidince elimizle yoğuralım.
  5. Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu da ekleyelim tam kıvam alan köftelerimizi ister elimizle sıkalım ister hal verelim ben bu sefer form verdim minik kalıplarımla.
  6. Tadı rengi tam kıvamda oldu servis ederken kıvırcık limon turşu ile çay saatlerimizin lezzeti kaçmaz deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
 
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt