
Antep Yöntemi Mercimekli Köfte (Tam Tutan Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı mercimek
- 2 su bardağı ince bulgur (Düğür)
- 1 tane büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Limon tuzu
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Kırmızı pul biber
- Maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Limon
- Kıvırcık
Antep Yolu Mercimekli Köfte (Tam Tutan Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş tencereye yıkadığımız mercimeği alalım üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyelim kaynatalım.
- Pişen suyunu çeken mercimeği ocaktan alalım içerisine ince bulguru ekleyelim karıştıralım kapağını kapatalım şişmesini beklerken.
- Öteki taraf ince ince doğradığımız soğanları kavuralım bol sıvı yağda içerisine biber ve domates salçasını ekleyelim karıştıralım.
- Tuzunu baharatlarını limon tuzunu da ekleyelim dinlenen mercimekle bulgura ekleyelim karışımı karıştıralım sıcaklığı gidince elimizle yoğuralım.
- Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu da ekleyelim tam kıvam alan köftelerimizi ister elimizle sıkalım ister hal verelim ben bu sefer form verdim minik kalıplarımla.
- Tadı rengi tam kıvamda oldu servis ederken kıvırcık limon turşu ile çay saatlerimizin lezzeti kaçmaz deneyenlere şimdiden afiyet olsun .