Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi
0
63

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi kuru dolma gaziantep usulü kuru dolma tarifi nasıl yapılır antep usulü Akşam akşam en ince ayrıntısına kadar acıktım sanırımŞöyle sizleri güneydoğuya içten götürmek istiyorumTürkiye'nin en varlıklı ve ünlü sofrasına sahip illerden biri olan Gaziantep'e ait antep usulü dolma tarifini sizler için paylaşıyorumŞimdiden ellerinize sağlık sağlık olsunantepusulukurudolmatarifi5c4f20db7cd98alt 1548689622 1548689622 antepusulukurudolmatarifi5c4f20dbae20eantepusulukurudolmatarifi5c4f20dbae20e antepusulukurudolmatarifi5c4f20dbae20e Antep Usulü Dolma tarifi için Malzemeler : * 25 adet kurutulmuş * patlıcan (dolmalık), * 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), Antep Usulü Dolma tarifi için Malzemeler : * 25 adet kurutulmuş * patlıcan (dolmalık), * 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), * 45 adet kuru soğan, * 3 baş sarımsak, * 2 yemek yemek kaşığı * domates salçası, * 2 yemek kaşığı biber salçası, * 2 su bardağı pirinç, * 1, 12 akarsu bardağı zeytinyağı, * 1 yemek yemek kaşığı toz şeker, * Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuzlu, * 2 limon suyu ya da limon tozu (isteğe tarafından), * Yeteri kadar su Antep Usulü Dolma yemeğinin hazırlanışı: id Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır Biberler ise kaynar suda azami 5 dk kaynatılır Her ikisinin de suları 2 veya 3 kez değiştirilir Dolma içini düzenlemek için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçaları ek edilip en ince ayrıntısına kadar karıştırılır Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur İki kadeh sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir Hazırlanan bu karışım, patlıcanların içine bir parmak yetersiz olacak şekilde doldurulur Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (defalarca en alta patlıcan getirilmelidir) Üzerine biberler aynı şekilde dizilir Dizme işlemi bittikten sonradan, üstüne birazcık tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır Dolma kaynamaya başladıktan sonradan ocak kısılır Pişmesine yakın limon suyu ek edilerek 1015 dk daha pişirilir ve ocaktan indirilir Dolma servise hazırdır  
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt