Antep Tarzı Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kornişon salatalık
- 700 gr turşuluk ince kabuklu biber
- 250 gr küçüklerin den havuç
- 1.200 litre üzüm sirkesi
- 1 litre kaynayıp soğumuş su
- 10 dış iri sarımsak
- 1 çay bardağı iri tuz
- 1 olağan aspirin
- 5 litrelik cam kavanoz
Antep Yöntemi Karışık Turşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzelerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz. Biberleri ucundan çentiyoruz, salatalıkları iğneyle deliyoruz.
- Havuçları soyup istersek doğrayarak yada ikiye bölerek kavonoza karışık olacak halde yerleştiriyoruz.
- Sirke ve suyu karıştırıp içine ezdiğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sirkeyi fazla bulabilirsiniz fakat tuzunu fazla koymuyorum, sirkedir turşuyu koruyacak olan.
- Ben daima bu oranda yapıyorum, hiç bozulma olmuyor. Turşunun suyunu kavanoza ekliyoruz, ağzını kapatıp serin bir yerde on gün bekletiyoruz.
- On, on beş gün içinde turşumuz yenilecek kıvama gelecektir. Yalnız turşunun üzerinin susuz kalmamasına dikkat edelim, eksilirse tuzlu sirke ekleyelim.
- Turşunun materyalini siz tercihinize nazaran yapabilirsiniz. Dilerseniz limon ekleyebilirsiniz. Ben lahana turşusunu farklı kurmayı tercih ediyorum her vakit.
- Lahana tadını değiştiriyor. Tıpkı ölçüde başka kuruyorum lahanayı. Bir kıymetli nokta da turşunuzu kurduktan sonra gereç eklemeyin, turşuyu bozabilirsiniz. Ben birinci başta bütün gerecin konmasından yanayım. Afiyetler olsun.