Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Usulü Dolma

Antep Usulü Dolma
0
50

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
antep-usulu-dolma-1.jpg

Antep Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet kuru patlıcan
  • ️ 10 adet kuru biber
  • 20 25 adet yaprak
  • 1 büyük soğan
  • 10 – 11 diş sarımsak
  • 2 su bardağından az fazla pirinç
  • 1 su bardağından az fazla zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığına yakın tuz (1.5 da olur)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates kurusu
  • 2 yemek kaşığı salça (dolu şekilde)
  • Yarım tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • 2 -3 yemek kaşığı domates sosu
  • Suyuna; ️1 tatlı kaşığı tuz ve çok az sumak ekşisi

Antep Usulü Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğanımızı ve sarımsağımızı ince ince doğrayalım.
  2. Tavamıza zeytinyağı koyalım ve ısındıktan sonra soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyelim biraz kavuralım
  3. Sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Daha sonra pirinç, karabiber domates kurusu ve tuz ekleyip kavurmaya devam edelim
  5. Ardından domates sosumuzu ve sumak ekşimizi ekleyelim 1 dakika sonra altını kapatalım.
  6. Harcımızın sıcaklığı azalıp ılıdığı zaman kuru biber, kuru patlıcan ve sarmalarımızı hazırlayıp tenceremize dizelim.
  7. Dolma taşıyla kapatılır (antep’te çok bulunuyor bu yöreye özgü bir şey). Eğer dolma taşınız yoksa servis tabağı koyabilirsiniz.
  8. Üstünü geçecek kadar tuzlu ve sumak ekşili yaptığımız suyu ekleyelim ve ocağa alalım.
  9. Kaynadığı zaman altını kısalım ve yarım saat kısık bir şekilde pişirelim.
  10. Altını kapatalım suyunu süzelim ve dolma taşımızı (tabağımızı) alalım. Biraz dinlenirse çok daha güzel olacaktır. Afiyet olsun ????.
Antep Usulü Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt