bilgisayarci
FD Üye
Antep Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kuş başı
- 2 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- 5-6 adet küçük uzunluk soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Birer çay kaşığı karabiber ve pul biber
- 2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Antep Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletelim.
- Diğer gereçleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştirelim.
- Soğanları bir iki kesime bölelim ve ekleyelim.
- Patlıcanları sudan alıp kurulayalım ve ekleyelim.
- Sosunu farklı bir kapta hazırlayalım.
- Tüm zerzevatları ve eti güzelce karıştıralım.
- Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
- Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatalım.
- 200 derece fırında 1,5 saate yakın denetimli biçimde pişirelim.
Antep Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı