Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Tava

Antep Tava

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Antep Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuş başı
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 5-6 adet küçük uzunluk soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı karabiber ve pul biber
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

Antep Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletelim.
  2. Diğer gereçleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştirelim.
  3. Soğanları bir iki kesime bölelim ve ekleyelim.
  4. Patlıcanları sudan alıp kurulayalım ve ekleyelim.
  5. Sosunu farklı bir kapta hazırlayalım.
  6. Tüm zerzevatları ve eti güzelce karıştıralım.
  7. Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  8. Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatalım.
  9. 200 derece fırında 1,5 saate yakın denetimli biçimde pişirelim.
Afiyet olsun ????????

Antep Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt