
Antep Tava Tanımı İçin Materyaller
- 3 patates
- 1 patlıcan
- 2 domates
- 2 kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 biber
- 250 gram kuşbaşı yada kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı yağ
- Yarım çay bardağı su
Antep Tava Tanımı Yapılışı
- Patates soğan ve sarımsak soyulup küp küp doğranır.
- Patlıcan biber domates tıpkı halde küp küp doğranıp hepsi tepsiye eklenir.
- Akabinde salça yağ, su ve bütün baharatlar eklenip düzgünce karıştırılır.
- Evvelden ısıtılmış 250 derecede yaklaşık 50 dakika pişirilip servis edilir.