
Antep Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı zeytin yağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 3 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 büyük boy soğan
- 1 baş sarımsak
- 10 tane biber
- 6 tane kabak
- 35 patlıcan
- 2 deste yaprak
Antep Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru dolmaları sıcak suda yumuşayana kadar kaynatalım.
- Pirinci yıkayıp, tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım sonra doldurma işlemine geçelim.
- Üstünde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
- Bir kaba suyumuzu koyalım içine 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip, karıştıralım. Dolmamızın üzerine ekleyelim.
- Su dolmaların hafif üzerini basacak kadar olsun üzerine bir tabak veya dolma taşı kapatalım.
- Ocağımıza alalım kaynadıktan sonra kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakalım.