
Antep Fıstıklı Tahinli Yaz (Helvası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı yaprak antep fıstığı cevizde kullanabilirsiniz
Antep Fıstıklı Tahinli Yaz (Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağı koyup eritelim.
- Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar orta ateşte kavuralım.
- 10 dakika kavurduğumuz unun.
- Üzerine pudra şekerini koyalım.
- Ocağı iyice kısıp pudra şekerini una yedirelim.
- Tencereyi ocaktan alıp tahinle beraber fıstığı ilave edip hızlıca karıştıralım, macun kıvamı alana kadar.
- Kare yada istediğiniz bir kalıba bir poşet yerleştirip helvayı içine yerleştirip kaşıkla bastırarak şekil verelim.
- Buzdolabında 2 saat kadar bekletip kalıptan ters çevirip çıkaralım.
- Helvayı istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Antep Fıstıklı Tahinli Yaz (Helvası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı