iltasyazilim
FD Üye
Antep Fıstıklı Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı pekmez
*4 su bardağı su
*4 yemek kaşığı şeker
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 kase bütün Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Sucuk Tarifi Yapılışı Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden bir Tarif daha ?
Bütün Antep fıstığını ucu ince bir iğneyle tam ortasından ipe saplayalım*Hapısa malzemelerini küçük bir tencereye alalım, çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım Orta ateşte hiç durmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim*Kıvama gelince ipe sapladığımız fıstığı hapısaya batırıp bir yere asalım*Ben mutfak dolabının kapağına astım *Etrafına değmemeli çünkü*10 dk kadar bekletelim üstü hafif kuruyunca tekrar batıralım yine asalım aynı işlemi 34 kez uygulayalım ve sucuğu iyice kalınlaştıralım*Yeterli kalınlığa geldiğinden emin olduğumuzda kuruması için balkona güneşe asalım(ben bu defada çamaşır askısına astım etrafa değmedi))*2 gün bu şekilde güneş alması yeterli olacaktır*Kuruyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz*Hatta servis etmeden bitebiliir)
*1 çay bardağı pekmez
*4 su bardağı su
*4 yemek kaşığı şeker
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 kase bütün Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Sucuk Tarifi Yapılışı Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden bir Tarif daha ?
Bütün Antep fıstığını ucu ince bir iğneyle tam ortasından ipe saplayalım*Hapısa malzemelerini küçük bir tencereye alalım, çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım Orta ateşte hiç durmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim*Kıvama gelince ipe sapladığımız fıstığı hapısaya batırıp bir yere asalım*Ben mutfak dolabının kapağına astım *Etrafına değmemeli çünkü*10 dk kadar bekletelim üstü hafif kuruyunca tekrar batıralım yine asalım aynı işlemi 34 kez uygulayalım ve sucuğu iyice kalınlaştıralım*Yeterli kalınlığa geldiğinden emin olduğumuzda kuruması için balkona güneşe asalım(ben bu defada çamaşır askısına astım etrafa değmedi))*2 gün bu şekilde güneş alması yeterli olacaktır*Kuruyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz*Hatta servis etmeden bitebiliir)