Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Fıstıklı Sucuk

Antep Fıstıklı Sucuk

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Antep Fıstıklı Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı pekmez
*4 su bardağı su
*4 yemek kaşığı şeker
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 kase bütün Antep fıstığı

Antep Fıstıklı Sucuk Tarifi Yapılışı Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden bir Tarif daha ?

Bütün Antep fıstığını ucu ince bir iğneyle tam ortasından ipe saplayalım*Hapısa malzemelerini küçük bir tencereye alalım, çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım Orta ateşte hiç durmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim*Kıvama gelince ipe sapladığımız fıstığı hapısaya batırıp bir yere asalım*Ben mutfak dolabının kapağına astım *Etrafına değmemeli çünkü*10 dk kadar bekletelim üstü hafif kuruyunca tekrar batıralım yine asalım aynı işlemi 34 kez uygulayalım ve sucuğu iyice kalınlaştıralım*Yeterli kalınlığa geldiğinden emin olduğumuzda kuruması için balkona güneşe asalım(ben bu defada çamaşır askısına astım etrafa değmedi))*2 gün bu şekilde güneş alması yeterli olacaktır*Kuruyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz*Hatta servis etmeden bitebiliir)

858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt