teknolojiuzmani
FD Üye

Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Antep fıstıklı bardak tatlısı
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
- Toz antep fıstığı
- İstediğinizi kullanabilirsiniz
Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi malzemelerini vanilya ve yağ hariç tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Ardından vanilya ve yağıda ekleyip altını kapatalım.
- Bardakların iç kısmını su ile ıslatalım, muhallebiden dökelim.
- Üzerine streç örtüp dolapta en az 3 4 saat bekletelim.
- Bu süre dolduktan sonra bardaktan dikkatlice çıkarıp dilimleyin antep fıstığına bulayıp süsleyin. ????Afiyet olsun ????