Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antakya Döner

Antakya Döner
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
antakya-doner.jpg

Antakya Döner Tanımı İçin Gereçler


Döner ekmeği tanımı:
  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı toz maya
  • Aldığı kadar ılık su
  • (mayayı ılık suda eritin)
Tavuk döner için gereçler:
  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
İç gereç :
  • Patates kızartması
  • Doğranmış marul
  • (isteğe nazaran küp küp doğranmış domates)
Sos için:
  • Ketçap
  • Mayonez,

Antakya Döner Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ekmek imali :hamuru için uygun bir kaba unu ekleyin.
  2. İçerisine tuz ve şekeri ekleyin.
  3. 1 su bardağı ılık suda mayayı eritin.
  4. Daha sonra unumuza aldığı kadar su ekleyin.
  5. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamurumuzu dinlenirken döneri halledelim.
  7. Tavuk göğsünü keskin bir bıçak ile ince ince dilimleyelim.
  8. Akabinde uygun bir kaba koyalım. Tüm materyalleri ekleyip güzelce harmanlayalım.
  9. Uygun bir tavaya alalım suyu çekip kavrulana kadar pişirelim.
  10. Bu esnada patateslerimizi doğrayalım ve kızartalım.
  11. Akabinde marullarımızı doğrayıp bir kenara bırakalım.
  12. Mayalanan hamuru alalım ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  13. Ocağa yanmaz yapışmaz büyük uzunluk tavayı koyalım ve tek tek bir oklava ile bezeleri açmaya başlayalım.
  14. Bezeleri bir servis tabağı uzunluğunda açalım, tavaya koyalım ve gerili önlü çevirerek pişirelim.
  15. Çok pişirirseniz lavaşlar kırılır hafif benekler oluşması kâfi çok tutmayalım ocakta.
  16. Herbirini pişirip bir bez ile örtelim. Şayet ekmekler sert olursa hafif ıslatıp bez ile örtün.
  17. Daha sonra dönerimizi hazırlayalım.
  18. Birinci başta ekmeğimizi tavuğumuzun sosuna bulayalım sonra ketçap mayonez sürelim.
  19. Ekmeğin üzerine patates ve marulu ve tavuğumuzu da ekleyip saralım.
Afiyetler olsunnnnn????.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt