iltasyazilim
FD Üye
Annemin Tavuklu Mantarlı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilav malzemeleri
*2 su bardağı pirinç (kişi sayısına göre arttılabilir veya eksiltilebilir )
*3 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz(damak tadına göre )
*1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için
*500 gr mantar
*500 gr küçük parçalara kesilmiş kemiksiz tavuk göğsü
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı pulbiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Annemin Tavuklu Mantarlı Pilavı Tarifi Yapılışı Önce pirincimizi yıkayıp süzüyoruz Tereyağ ve sıvı yağ eritip salçalarını ve baharatlar ini ekleyip salçalar kızardıktan sonra pirinci de katarak kavurup sıcak su ekleyerek pilavımızı pişiriyoruz
Ayrı bir tencerede küçük doğranmış tavukları 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kızartıp baharatlar ekleyerek ay şeklinde kesilmiş mantarlarımızı eleyip kızartıyoruz Demlenmiş pilavımızı tavukla mantarla ikram ediyoruz Mantarı ilave etmeden sade tavukla birlikte istediğiniz gibi tercih edebilirsiniz Küçük oğlum mantar yemediği için onun servisini yaparken pişen tavuklarımızdan ayırıp kendimize mantarını da ilave ederek servis yapıyoruz Benim küçükken annemin bizlere hazırladığı bu pilavı sizlerinde denemenizi isterim Şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç (kişi sayısına göre arttılabilir veya eksiltilebilir )
*3 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz(damak tadına göre )
*1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için
*500 gr mantar
*500 gr küçük parçalara kesilmiş kemiksiz tavuk göğsü
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı pulbiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Annemin Tavuklu Mantarlı Pilavı Tarifi Yapılışı Önce pirincimizi yıkayıp süzüyoruz Tereyağ ve sıvı yağ eritip salçalarını ve baharatlar ini ekleyip salçalar kızardıktan sonra pirinci de katarak kavurup sıcak su ekleyerek pilavımızı pişiriyoruz
Ayrı bir tencerede küçük doğranmış tavukları 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kızartıp baharatlar ekleyerek ay şeklinde kesilmiş mantarlarımızı eleyip kızartıyoruz Demlenmiş pilavımızı tavukla mantarla ikram ediyoruz Mantarı ilave etmeden sade tavukla birlikte istediğiniz gibi tercih edebilirsiniz Küçük oğlum mantar yemediği için onun servisini yaparken pişen tavuklarımızdan ayırıp kendimize mantarını da ilave ederek servis yapıyoruz Benim küçükken annemin bizlere hazırladığı bu pilavı sizlerinde denemenizi isterim Şimdiden afiyet olsun