
Annemin Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram orta yağlı köftelik kıyma
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 dolu çay kaşığı köfte baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu ya da 2 dilim bayat ufalanmış ekmek içi
- Bir tutam maydanoz
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Annemin Köftesi Tanımı Yapılışı
- 2 adet kuru soğan rendelenir ve suyu sıkılır.
- Yoğurma kabımıza evvel kıymamız, suyu sıkılmış soğanlarımız ve başka tüm gereçler koyularak yeterlice yoğurulur.
- Köfte hamuru toparlanır ve havaya kaldırarak beş altı defa hamur kabına üstten atılarak vurulur.
- Maydanoz isteğe bağlı kıyılarak en son ek edilir.
Yağda, mangalda, yapışmaz tavada yada fırında patates ve pilavla, domates sosuyla istediğiniz biçimde tüketebilirsiniz afiyet olsun
