iltasyazilim
FD Üye
Annemin Çemen Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası veya 5 kaşık hazır biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*8 yemek kaşığı galeta unu
*1 su bardağından 2*parmak eksik zeytinyağı
*1 su bardağından az iri çekilmiş ceviz içi
*4 yemek kaşığı tahin
*1 limonun suyu
*Karabiber
*Kimyon
*Pul biber veya toz biber
Annemin Çemen Tarifi Yapılışı Merhabalar
Hazır çemenleri, çemen tozunu sevmeyen biri olarak harika bir çemen tarifim var sizlere Sarımsak koyulmadığı için buzdolabında uzun süre de saklanabiliyor çünki sarımsak konunca koku yapıyor Buzdolabında 23 hafta saklanabilir Ben 2 ölçü yaparım hep, 2 haftaya kalmadan biter
Yapılışı şöyle:
Cevizleri rondodan geçirmenizi tavsiye etmiyorum çünkü rondo çok küçültüyor Bu tarifte cevizler biraz iri olmalı Ben bıçakla kesiyorum cevizleri Bütün malzemeleri karıştırıyoruz derin bir kapta Cam veya porselen kap kullanın aksi halde salça lekesi çıkmaz PİŞİRMİYORUZ İşte bu kadar Buzdolabında bekletiyoruz Zeytinyağı donacağı için daha da koyulaşacak Acı olduğunda çok daha lezzetli oluyor O yüzden acısını bol koymanızı tavsiye ederim
Ayrıca mutlaka zeytinyağı olmalı başka alternatif yok
Servis yaparken ekmeğe veya içi boş poğaçalarınızın arasına sürebilirsiniz Ama yoğun bir tadı olduğu için aşırı sürmeyin lütfen Afiyet olsun
*3 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası veya 5 kaşık hazır biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*8 yemek kaşığı galeta unu
*1 su bardağından 2*parmak eksik zeytinyağı
*1 su bardağından az iri çekilmiş ceviz içi
*4 yemek kaşığı tahin
*1 limonun suyu
*Karabiber
*Kimyon
*Pul biber veya toz biber
Annemin Çemen Tarifi Yapılışı Merhabalar
Hazır çemenleri, çemen tozunu sevmeyen biri olarak harika bir çemen tarifim var sizlere Sarımsak koyulmadığı için buzdolabında uzun süre de saklanabiliyor çünki sarımsak konunca koku yapıyor Buzdolabında 23 hafta saklanabilir Ben 2 ölçü yaparım hep, 2 haftaya kalmadan biter
Yapılışı şöyle:
Cevizleri rondodan geçirmenizi tavsiye etmiyorum çünkü rondo çok küçültüyor Bu tarifte cevizler biraz iri olmalı Ben bıçakla kesiyorum cevizleri Bütün malzemeleri karıştırıyoruz derin bir kapta Cam veya porselen kap kullanın aksi halde salça lekesi çıkmaz PİŞİRMİYORUZ İşte bu kadar Buzdolabında bekletiyoruz Zeytinyağı donacağı için daha da koyulaşacak Acı olduğunda çok daha lezzetli oluyor O yüzden acısını bol koymanızı tavsiye ederim
Ayrıca mutlaka zeytinyağı olmalı başka alternatif yok
Servis yaparken ekmeğe veya içi boş poğaçalarınızın arasına sürebilirsiniz Ama yoğun bir tadı olduğu için aşırı sürmeyin lütfen Afiyet olsun